Workshop - výroba pralinek
Workshopy pro studenty – výroba pralinek
Čokoládové pralinky jsou sladkým pokušení, které má nejen u nás dlouhou tradici. Nepřeberné množství čokoládových pralinek se liší nejen v druhu použité čokolády, mohou se totiž vyrábět z mléčné, hořké i bílé, ale i v použitých náplních, posypech a tvarech. To vše se promítá do výsledného zážitku z každého jednotlivého kousku...a to vše jsme se chtěli naučit a vyzkoušet si na WS, který proběhl u nás ve škole. Na přivítanou jsme dostali spoustu degustačních mističek (asi abychom měli motivaci ).
„Čokolatiérka“ začala tím, že nás naučila roztápět a temperovat čokoládu, po dosažení správné teploty je potřeba ji vylít do forem na pralinky a nechat zchladit. Poté studenti mohli začít přípravovat náplně, fantazii se meze nekladly. Pralinky se naplnily, vyklopily ...ááá hotovo. V další části kurzu jsme se učili vyrábět tabulku čokolády. V průběhu celého kurzu jsme se dozvěděli mnoho zajímavostí, jak z historie čokolády, tak ze samotného řemesla, Jak s ní ideálně pracovat, čeho se při práci s ní vyvarovat a jaká čokoláda se hodí do kterých dezertů. Celý WS byl velmi zajímavý a i chuťové buňky si přišly na své (degustační mističky zůstaly na konci prázdné). Projekt podpořila @NROS, https://kbudoucnosti.cz/ a také se nás zmínili na:
budoucnosti.cz/aktuality/pralinky-s-vuni-malin-a-skorice/
Více fotografií najdete také na našem Facebooku.