ico facebook   ico instagram   ico youtube   ico rajcenet
Eduroam

Aktuality

Aktuální informace o aktivitách naší školy

WS na výrobu sýrů

16.4. se v rámci potravinářského kroužku žáci oborů CHO a AP pod vedením odborníka z praxe Mgr., Ph.D. Miroslava Nožičky vyráběli dva druhy sýrů z kravského mléka.

 Po rozdělení do tří skupin si nachystali veškeré potřebné vybavení a dále pracovali dle přesného postupu (odměření a zahřátí mléka, přidání syřidla, oddělení syrovátky od sýřeniny, přefiltrování, opětovné zahřátí a nakonec ji vložili do formy, zatížili a uložili do lednice). To je ovšem jen stručný pracovní postup pro výrob sýra tvrdého . Měkký se nechává dozrát do druhého dne přímo v plátýnku. Ochutnávání jsem se nezúčastnila, ale určitě se povedlo.

Akce byla podpořena z projektu IDZ „Implementace dlouhodobého záměru – moderní a kreativní školy ve Středočeském kraji“

SOSaSOU logo

eduroam trans 450pix 
ico facebook   ico instagram   ico youtube   ico rajcenet