Všechny články
Workshopy pro studenty – výroba pralinek
Čokoládové pralinky jsou sladkým pokušení, které má nejen u nás dlouhou tradici. Nepřeberné množství čokoládových pralinek se liší nejen v druhu použité čokolády, mohou se totiž vyrábět z mléčné, hořké i bílé, ale i v použitých náplních, posypech a tvarech. To vše se promítá do výsledného zážitku z každého jednotlivého kousku...a to vše jsme se chtěli naučit a vyzkoušet si na WS, který proběhl u nás ve škole. Na přivítanou jsme dostali spoustu degustačních mističek (asi abychom měli motivaci ).
8.1. navečer proběhla vernisáž výstavy o činnosti naší školy.
Výstava se již tradičně koná v tomto termínu a na stejném místě, děkujeme řediteli SD P.Svobodovi a hlavně městu Neratovice za možnost využít tyto prostory. Akci zahájila krátkým projevem ředitelka školy Ing. M.Hrejsová. Mezi hosty byla i vedoucí OŠ Střed.kraje Mgr. M. Vencová a za Spolanu s.r.o. P. Maschtowská (odd.vzdělání a rozvoje).
Od 1. 1. 2024 dochází na SOU ke změně telefonních čísel pevných linek.
Aktuální telefonní čísla najdete v sekci "kontakty".
Kdo bude náš kávový mistr ?
Po absolvování baristického kurzu jme se rozhodli uspořádat ještě baristickou soutěž, postavenou především na chuti tohoto oblíbeného nápoje, která prověří znalosti soutěžících . Cílem bylo připravit ve dvou šálcích espresso a cappuccino.
Projekt podpořila @NROS, https://kbudoucnosti.cz/
1.12. Žákyně 2. a 3.ročníku oboru kadeřník se zúčastnily vizážistického kurzu, který pro nás připravili „profíci“ z Make-up Instutitu Prague. První den proběhla přednáška. Petra Břenková je odbornice na slovo vzatá, spolupracuje s klienty napříč odvětvími, ať už je to fashion a přední čeští návrháři, beauty i filmový průmysl.
GASTRO ŘÍČANY 2023...jsme prvníííí
na gastronomické soutěži SOŠ v Říčanech naše “družstvo“ ve složení Barbora D. + Natalie F. v kategorii „kuchařské výrobky“ se svým studeným předkrmem vybojovaly první místo. Moc moc gratulujeme, děkujeme za úžasnou reprezentaci a učiteli odborného výcviku D. Šebkovi za skvělou přípravu.