Všechny články

Exkurze Archivní areál Chodovec
Dne 1. 2. 2024 se žáci prvního ročníku oboru veřejnosprávní činnost zúčastnili exkurze do Státního oblastního a Národního archivu v Praze Chodovci. Exkurze začala přednáškou pana Martina Sováka o soustavě archivů a o archiváliích, které můžeme v archivu najít a dozvěděli jsme se, jak s nimi archiváři pracují a od jakých původců archiválie získávají.

Dne 24. 1. 2024 se žáci 3. ročníku SOŠ a SOU Neratovice zúčastnili Veletrhu vzdělání Gaudeamus v Praze.
Vystavovatelé byly české univerzity, vysoké školy, vyšší odborné školy, jazykové školy a další vzdělávací instituce. Na veletrhu se prezentovalo i přes 70 univerzit ze zahraničí.
Nejvíce informací o vystavujících školách získali žáci na přednáškách, které probíhaly po celou dobu veletrhu ve dvou přednáškových sálech.

Workshopy pro studenty – výroba pralinek
Čokoládové pralinky jsou sladkým pokušení, které má nejen u nás dlouhou tradici. Nepřeberné množství čokoládových pralinek se liší nejen v druhu použité čokolády, mohou se totiž vyrábět z mléčné, hořké i bílé, ale i v použitých náplních, posypech a tvarech. To vše se promítá do výsledného zážitku z každého jednotlivého kousku...a to vše jsme se chtěli naučit a vyzkoušet si na WS, který proběhl u nás ve škole. Na přivítanou jsme dostali spoustu degustačních mističek (asi abychom měli motivaci ).

8.1. navečer proběhla vernisáž výstavy o činnosti naší školy.
Výstava se již tradičně koná v tomto termínu a na stejném místě, děkujeme řediteli SD P.Svobodovi a hlavně městu Neratovice za možnost využít tyto prostory. Akci zahájila krátkým projevem ředitelka školy Ing. M.Hrejsová. Mezi hosty byla i vedoucí OŠ Střed.kraje Mgr. M. Vencová a za Spolanu s.r.o. P. Maschtowská (odd.vzdělání a rozvoje).

Od 1. 1. 2024 dochází na SOU ke změně telefonních čísel pevných linek.
Aktuální telefonní čísla najdete v sekci "kontakty".

Kdo bude náš kávový mistr ?
Po absolvování baristického kurzu jme se rozhodli uspořádat ještě baristickou soutěž, postavenou především na chuti tohoto oblíbeného nápoje, která prověří znalosti soutěžících . Cílem bylo připravit ve dvou šálcích espresso a cappuccino.
Projekt podpořila @NROS, https://kbudoucnosti.cz/